Vítězové fakultního vína ESF MU pro akademický rok 2020/2021

18. 9. 2020 Marie Krulová

Výběr fakultního vína pro akademický rok 2020/2021 se uskutečnil 17. září opět v prostorách Vinného sklepa Moravské banky vín.

Komise složená z akademických i neakademických pracovníků a partnerů fakulty vybírala víno pod vedením odborníka na víno, pana Stanislava Šidy. Vítězná vína jsou z produkce moravských vinařů.

V kategorii bílé víno zvítězilo vinařství Vinselekt Michlovský s Ryzlinkem vlašským (2018, Pozdní sběr). Ve vůni vítězného bílého vína můžete cítit nazrálý buket zavařených rynglí, meruněk, kterou doplňuje sladkost rozinek s pálavskou flórou v závěru. V chuti je víno plné, vrstevnaté, výrazně kořenité s dlouhým medovým závěrem.

V kategorii červené víno zvítězilo vinařství Vinum Moravicum s Merlotem (2018, Výběr z hroznů). Vítězné červené víno má rubínovou až tmavě granátovou barvu, vůni jemnou, s tóny přezrálého černého rybízu. V chuti je patrný nízký obsah kyselin, plnost, hebkost, vláčnost.

Fakultní víno je oficiálním reprezentačním vínem Ekonomicko-správní fakulty MU. Tato vybraná vína budou sloužit především jako reklamní předmět pro domácí i zahraniční partnery a významné hosty fakulty. Ochutnat je můžete na různých fakultních akcích.

Výběr fakultního vína podpořil náš významný partner, společnost KPMG Česká republika.

Vítězná vína Merlot (2018, Výběr z hroznů) a Ryzlink vlašský (2018, Pozdní sběr).

Bez popisku


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.