Informace o projektu
Individuální rozhodování a rozhodování v rámci skupin v experimentálním prostředí s důrazem na genderové rozdíly (GENDIR)

Kód projektu
MUNI/A/1088/2018
Období řešení
1/2019 - 12/2019
Investor / Programový rámec / typ projektu
Masarykova univerzita
Fakulta / Pracoviště MU
Ekonomicko-správní fakulta

Projekt Individuální rozhodování a rozhodování v rámci skupin v experimentálním prostředí s důrazem na genderové rozdíly zahrnuje sérii experimentů, přípravu článku a prezentace na odborných konferencích z oblastí experimentální a behaviorální ekonomie. Zjištěné poznatky z uskutečněných experimentů budou následně analyzovány a na základě této analýzy budou připraveny návrhy pro praxi v oblastech jak veřejné ekonomie, tak podnikové sféry. Konkrétně budou zkoumány genderové rozdíly v soutěživosti a přístupu k riziku a dále proces povyšování a následky výběrového řízení do vedoucích pozic, resp. volení do funkcí, zejména z pohledu nepovýšených / nezvolených.
Provedení jednotlivých experimentů bude předcházet důkladná příprava nejen prostřednictvím studia současné literatury, ale také konzultace s odborníky na jednotlivá témata také mimo Masarykovu univerzitu (Maroš Servátka MGSM, Le Zhang MGSM, Stefan Gehrig M.Sc. University of Exeter, PhDr. Lubomír Cingl Ph.D. University of Economics, Prague) a účast na letních školách, které se těmto tématům věnují.

Publikace

Počet publikací: 3


Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.