The factors aff ecting competitiveness of companies: contribution and limits of the statistical pattern recognition methods.

Název česky Aplikace metod statistického rozpoznávání obrazů při hledání faktorů hospodářské úspěšnosti podniků
Autoři

BLAŽEK Ladislav PUDIL Pavel ŠPALEK Jiří

Rok publikování 2011
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Acta univ.agric. et silvic. Mendel. Brun.
Fakulta / Pracoviště MU

Ekonomicko-správní fakulta

Citace
Obor Řízení, správa a administrativa
Klíčová slova statistical pattern recognition; business economics; economic success; financial performance; empirical research
Popis Článek je věnován metodické stránce empirického výzkumu faktorů ovlivňujících hospodářskou úspěšnost podniků, který byl realizován v rámci Centra výzkumu konkurenční schopnosti české ekonomiky. Výběrový soubor zahrnoval více jak 400 akciových společností a společností s ručením omezeným, sídlících v České republice, a to z odvětví zpracovatelského průmyslu a stavebnictví, o velikosti 50 a více zaměstnanců. Hlavním cílem tohoto výzkumu bylo teoreticky a metodologicky podložené ověření hypotézy o významné závislosti mezi určitým typem hospodářské úspěšnosti podniků a určitou typickou konfigurací hodnot vybraných charakteristik popisujících tyto podniky. Článek se soustřeďuje na analýzu aplikace metod statistického rozpoznávání obrazů při ověřování této hypotézy.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.