Elektronizace oběhu dokladů v univerzitním prostředí

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod Ústav výpočetní techniky. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

KOHOUTKOVÁ Jana MACHAČ Zdeněk

Rok publikování 2010
Druh Článek ve sborníku
Konference UNINFOS 2010. Zborník abstraktov.
Fakulta / Pracoviště MU

Ústav výpočetní techniky

Citace
Obor Počítačový hardware a software
Klíčová slova E-administration; financial control; application for a leave of absence; travel warrant; payment bill; time sheet; public tender
Popis Celkový trend elektronizace univerzitních agend je sice neoddiskutovatelný, ale rozsah a samozřejmost "nepapírování" zdaleka nejsou v různých oblastech života univerzity vyrovnané. Nejprogresivněji roste elektronizace studia a výuky, zatímco oblasti jako ekonomika či lidské zdroje jsou mnohem konzervativnější. I tady však klasická práce s papírem postupně přechází v čistě elektronické zpracování, včetně elektronického předávání, potvrzování a schvalování. Článek představuje několik případových studií postupného přerodu ekonomicko-správní kanceláře v "e-kancelář" v prostředí brněnské Masarykovy univerzity. Studie se týkají elektronické finanční kontroly, elektronických žádostí o termín dovolené, elektronických cestovních příkazů, elektronických výplatních lístků, elektronických pracovních výkazů a elektronických veřejných zakázek. U každé studie jsou spolu s principy řešení popsány zkušenosti a ponaučení, které z elektronizace vyplynuly. Na závěr je uvedeno shrnutí v podobě několika obecných doporučení a varování.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.