Specifika tělesné výchovy studentů se zdravotním postižením na Masarykově univerzitě

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod pracoviště Středisko pro pomoc studentům se specifickými nároky. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

MÁSILKO Lukáš ZVONEK Alexandr

Rok publikování 2009
Druh Článek ve sborníku
Konference Šport a zdravie v hodnotovej orientácii vysokoškolákov
Fakulta / Pracoviště MU

Středisko pro pomoc studentům se specifickými nároky

Citace
www Elektronická verze sborníku
Obor Sport a aktivity volného času
Klíčová slova Masaryk University; The Support Centre for Students with Special Needs (Teiresiás); all university physical education; The Centre of University Sport at the Faculty of Sports studies; physical education for the students with disabilities, students with sensory and physical disabilities; adaptation to the physical education
Popis Masarykova univerzita (MU) garantuje zpřístupnění svých studijních programů a oborů osobám se zdravotním postižením. Tímto úkolem je pověřeno Středisko pro pomoc studentům se specifickými nároky (Středisko Teiresiás) s celouniverzitní působností. Tělesná výchova (TV) je standardní součástí studia na MU a za její organizaci zodpovídá Centrum univerzitního sportu Fakulty sportovních studií MU (CUS). Při zajištění TV pro studenty se zdravotním postižením spolupracuje CUS se Střediskem Teiresiás a nabízí jim kromě standardních předmětů TV i alternativy specificky přizpůsobené zájemcům s konkrétním typem zdravotního postižení (zrakovým, sluchovým či pohybovým).

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.