Potenciality dětí v náhradní rodinné péči, jako způsob uplatňování lidských práv opírající se o vlastní očekávání

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod Fakultu sociálních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

ŘEZÁČ Karel

Rok publikování 2020
Druh Článek ve sborníku
Konference Sociální práce jako nástroj prosazování lidských práv a zkušenosti z oblasti sociální práce v období koronavirové krize : Sborník textů z XVII. ročníku mezinárodní vědecké konference Hradecké dny sociální práce, Hradec Králové 17. září 2020
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
www sborník - open access
Klíčová slova children's capabilities; capability approach; expectations; human rights.
Popis Tento příspěvek prezentuje dílčí zjištění výzkumu zaměřeného na potenciality a očekávání dětí v náhradní rodinné péči. Cílem textu je představit koncept potencialit založený na přístupu capability approach jako inovativní způsob uplatňování lidských práv. Analýza ukazuje současnou situaci dětí v pěstounské péči a jejich konkrétní podmínky v kontextu lidských práv. Dále studie uvádí konceptualizaci seznamu potencialit dětí v náhradní rodinné péči identifikovanou na základě teoretické analýzy relevantních zdrojů zaměřených na capability approach jako potenciální nástroj pro sociální pracovníky na různých úrovních.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.