Diskuze Mýty a fakta o Evropské unii – Dana Kovaříková

Srdečně vás zveme na diskuzi s Danou Kovaříkovou, nyní vedoucí zastoupení Evropské komise v ČR, mimo jiné absolventkou ESF a FSS. Tématem bodou mýty a fakta o Evropské unii.
Diskuze se koná v rámci předmětu Evropská unie a právo, zvaní jsou však všichni zájemci.
Medailonek Dany Kovaříkové:
Kariéra Dany Kovaříkové v Evropské komisi začala v roce 2002.
V současnosti pracuje jako vedoucí Zastoupení Evropské komise v České republice. Před nástupem na tuto pozici působila na Zastoupení od roku 2013 jako vedoucí politického oddělení.
Svou pracovní dráhu v Komisi zahájila na Generálním ředitelství pro tisk a komunikaci (2002–2005). Až do nástupu na pražské Zastoupení pracovala v Bruselu pro Generální ředitelství pro komunikační sítě, obsah a technologie (2012–2013), kde měla na starosti vztahy s partnerskými subjekty. Předtím byla zaměstnána na Generálním sekretariátu Evropské komise, nejprve jako koordinátorka politik (2005–2006) a následně zodpovídala za přípravu brífinků pro předsedu Komise (2006–2012).
Dana Kovaříková je absolventkou Masarykovy University v Brně, kde vystudovala ekonomii a mediální studia a žurnalistiku. Následně vystudovala v belgické Lovani na Katholieke Universiteit obor sociologie sociální změny. Je rovněž absolventkou francouzské Université Rennes 1, na níž získala Diplome franco-tcheque d´administration publique.
Vedle své mateřštiny hovoří plynule anglicky, francouzsky a polsky.


Pořadatel
Katedra regionální ekonomie (Ekonomicko-správní fakulta)
Odpovědnost
Ing. Dominika Tóthová, Ph.D.

Načítám mapu…

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.