12/2023
20. 12. 2023, 9:29

Celoživotní vzdělávání

Investice, která se vyplatí

Otevíráme nové kurzy a spouštíme přihlašování do programu Profesní studium na zkoušku

Máme radost, že vás můžeme informovat o nově vypsaných kurzech celoživotního vzdělávání. Dva z těchto kurzů, podpořených Národním plánem obnovy, se díky své oblíbenosti brzy opět uskuteční. Kromě toho nabízíme širokou škálu kurzů pro veřejnost a spouštíme přihlašování do programu Profesní studium na zkoušku.

V této čarokrásné atmosféře Vánoc vám přejeme nejen krásné sváteční chvíle, ale také plno inspirace a radosti z objevování nových znalostí a dovedností v roce 2024.

Ohlédnutí za rokem 2023

Klikněte a podívejte se, jaký byl rok 2023 pro CŽV na ESF

Profesní studium na zkoušku – přihlásit se lze do 11. 2. 2024

Zvažujete studium na vysoké škole, ale nejste si jistí, zda by vás studium bavilo a zda byste ho zvládali? Nebo přemýšlíte, zda lze skloubit Váš profesní život s tím studijním? Máte strach z přijímacích zkoušek, či se jim chcete vyhnout? Tápete, který studijní program si máte vybrat? 

Právě pro vás Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity otevírá program Profesní studium na zkoušku. Díky němu si můžete vyzkoušet studium předmětů bez závazku a se všemi náležitostmi.

Program Profesní studium na zkoušku se týká těchto studijních programů:

  • Analytika byznysových dat
  • Finance, účetnictví a daně
  • Podnikový management
Více o programu Přihlásit se

Aktuálně vypsané kurzy

Jak číst účetní výkazy

Kurz se zaměřuje na praktické ukázky, které pomáhají porozumět čtení účetních výkazů podniků.  Účastníci se naučí například identifikovat informace obsažené ve výkazech, nebo zkoumat silné a slabé stránky podniku a mnoho dalšího. 

Více o kurzu Přihlásit se

Ekonomická němčina pro začátečníky

Online kurz zaměřený na výuku a procvičení ekonomické němčiny (gramatika, lexikum, psaní dopisů, nácvik porozumění ekonomickým textům, audio/video). Kurz je vhodný jak pro studenty prezenčního studia, kteří se připravují na zápočet či zkoušku z němčiny, tak pro širokou veřejnost.

Jazyková úroveň: A1.

Více o kurzu Přihlásit se

Kurzy podpořené Národním plánem obnovy

Podnikání obcí

Kurz poskytne ucelený pohled na problematiku podnikání měst a obcí v České republice. Budeme se zabývat podnikáním municipalit v ČR i v zahraničí, právními aspekty této problematiky, účetními a daňovými specifiky a souvislostmi spojenými s podnikáním těchto municipalit. Kurz je díky podpoře NPO nabízen zdarma.

Více o kurzu Přihlásit se
 

Jak efektivně připravit a realizovat veřejnou investici: Stavební investiční projekt v souvislostech

Kurz se zaměřuje na efektivní přípravu stavebních investic ve veřejném sektoru. Lektoři vás provedou celým životním cyklem stavební investice – od prvních myšlenek až po realizaci stavby a její následnou údržbu. Kurz je díky podpoře NPO nabízen zdarma.

Více o kurzu Přihlásit se

Kompletní nabídku kurzů podpořených z prostředků NPO naleznete zde:

Seznam kurzů

Realizace kurzů byla podpořena z Národního plánu obnovy v rámci projektu MUNI 3.2.1, registrační číslo NPO_MUNI_MSMT-16606/2022.

Kompletní nabídka kurzů ESF pro veřejnost na

kurzy.econ.muni.cz

© 2024
Masarykova univerzita

Facebook     Instagram     LinkedIn