Informace o projektu
Inovace a prohloubení předmětu „Ekonomika a řízení bank“ (IEaRB)

Kód projektu
FRVS/0252/2011
Období řešení
1/2012 - 12/2012
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Ekonomicko-správní fakulta

Primárním cílem projektu "Inovace a prohloubení předmětu Ekonomika a řízení bank"


je inovace studijního předmětu "Ekonomika a řízení bank", ve vazbě na nové poznatky z řízení bank a bankovního sektoru. Vytvořený předmět bude primárně vyučován v českém jazyce na katedře financí Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v navazujícím magisterském oboru Finance a magisterském pětiletém studijním oboru Finance.


Předmět je jako oborově povinný pro 2 semestr navazujícího magisterského studia a 8 semestr pětiletého magisterského oboru, specializace bankovnictví v prezenčním a kombinovaném studiu.


Kreditová hodnota předmětu je ve výši 6 kreditů, s výukovou dotací 2 hodiny přednášek a 2 hodiny seminářů. Předmět si zapisuje v průměru 60 studentů prezenční formy studia a 20 studentu v kombinované formě studia.


Studijní předmět je zaměřen na prohloubení znalostí studentů z bankovnictví, konkrétně v oblasti řízení bank. Inovace předmětu je zaměřena na řízení bank, řízení bankovní rozvahy, nákladů a výnosů, základů bankovního marketingu, s podrobnějším zaměřením na řízení jednotlivých rizik bankovního podnikání.


Studenti jeho absolvováním získají celkový přehled o řízení bank, dopadech rozhodnutí jejich managementu do jejich výsledků.


Sekundárním cílem projektu "Inovace a prohloubení předmětu Ekonomika a řízení bank" je vytvoření předmětu, který je možno nabízet ostatním vysokým školám a dle potřeb a možností i pro univerzity třetího věku.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.